2020. augusztus 4., Domonkos napja

Indul a VirágVáros-program!

Újabb helyszínek, még több virág

2009-ben tovább folytatódik a VirágVáros - program. Ennek keretében Újpest Önkormányzata 230 millió forintot tervezett parkfenntartásra, míg virágokra további 40 millió forintot különített el. De a parlagfű irtásról sem feledkeztünk meg: a 2009. évi költségvetésben 12 millió forint áll rendelkezésre.
Indul a VirágVáros-program!
2008-ban a program sikeréhez nagyban hozzájárult az, hogy az újpestiek személyében partnerekre találtunk. Sok újpesti szervezet, újpesti család állt a kezdeményezés mellé: az újpestiek közösen tisztították meg a Farkaserdő környékét, muskátlikkal együtt szépítették otthonaikat.
A program kezdeteként, a tavalyi esztendőhöz hasonlóan az idén is megrendezzük a muskátli osztást. 2009. május 16-án két helyszínen reggel 9 órától a Károlyi István szobornál (Szent István tér), 10 órától Káposztásmegyeren a Tulipánkert parkolójában várjuk az újpestieket. A térítésmentesen elvihető virágokból családonként 3 darabot biztosítunk.
Az idén 80.000 ezer egynyári virág dísziti majd Újpest utcáit., többek között a Homoktövis utca - Megyeri úti körforgalomnál, az István út-Görgey utca sarkán, de akár a Béke teret vagy a Tulipánkertet is említhetném. Közel háromszor annyi virágoszlop kerül kihelyezésre. A megszokott helyeken túl - István út, Lóverseny tér - már iskolák, orvosi rendelők és egyéb közintézmények előtt is találkozhatnak a muskátli oszlopokkal a járókelők. A park és játszótér felújítási program is folytatódik melynek keretében 230 millió forintból 19 újpesti játszóudvar és park újul meg. – tudtuk meg a program kezdeményezőjétől, Dr. Trippon Norbert alpolgármestertől.
Cikk megosztása
© Copyright 2020 - tripponnorbert.hu