2019. március 25., Gábor napja
IDŐSEK VILÁGNAPJAMég 1991-ben nyilvánította az Egyesület Nemzetek Szervezete (@unitednations) október 1-jét az IDŐSEK VILÁGNAPJÁvá. Napjainkban körülbelül 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, és egyes becslések szerint számuk 2025-re megduplázódhat.

Köszöntjük tehát szépkorú olvasóinkat eme jeles nap alkalmából!
POSTA-ÜGY!Varju László ogy. képviselő levelére a Magyar Posta vezérigazgatója nyitottságot mutatott arra, hogy Káposztásmegyer II-őn postahivatal legyen vagy csekkbefizető automatát telepítsenek, amennyiben az önkormányzat ezt anyagilag megtámogatja. Ez azért is jó lenne, mert ezzel csökkenne a leterheltsége a Galopp utcai postahivatalnak, így előnyös volna a Káposztásmegyer I-en, az Izzó lakótelepen és környékén élők számára is.

Ezért az újpesti MSZP és DK képviselői javaslatot nyújtottunk be a képviselőtestület ülésén. Sajnos a testület többsége nem szavazta meg.
ÚJPESTEN A PAKS II PROPAGANDAKAMIONÚjpesten a Paks II propagandakamion. Az oldalán lévő állításokból kettő úgy, ahogy van nem igaz, mert a nukleária energia nem olcsó és nem biztonságos. Klímabarátnak nevezhető ugyan, se semiképpen sem tekinthető környezetbarátnak. Ráadásul országunk energetikai függőségét erősíti. Én nem támogatom.
AZ FKF NINCS A HELYZET MAGASLATÁNAz FKF nincs a helyzet magaslatán, bár az is tény, hogy a vállalatot épp kivéreztetik központilag. Az újpestiek egyre több helyről jelzik, hogy eltűntek a közterületi szelektív gyűjtők, köztük az üres üvegek gyűjtésére szolgáló konténerek is. Ez történt például a Homoktövis-Tófalva utcák kereszteződésénél is. Viszont a társasházi szelektív kukákban csak műanyagot és papírt lehet gyűjteni. Mi lesz így az üres üvegekkel?
Régóta mondjuk, hogy Magyarország a fidesz kormány intézkedései miatt már nem tekinthető klasszikus nyugatias, jogállami demokráciának, sokkal inkább egy keleties, hibrid rezsimről beszélhetünk. Ebből a szempontból az Európai Parlament előtt lévő jelentés sok újdonságot nem tartalmaz, megállapításai összességében megalapozottak. Az Orbán-kormány hatalomgyakorlási módszerei nem összeegyeztethetőek Magyarország, a magyar nép érdekeivel és az Európai Unió közösen elfogadott értékeivel sem. Egyértelmű, hogy az Orbán-rezsim szégyent hozott Magyarországra, csorbítja a magyarok jó hírét Európában.

Forrás: 444.hu
Újpestet járva is gyakran látni virágzó parlagfüvet, sokan kérdezik, mit lehet tenni? Lehet a jegyzőhöz (tahonr@ujpest.hu) fordulni, aki jogosult ellenőrzést és közérdekű védekezést (kényszerkaszálás) elrendelni, illetve a Pest Megyei Kormányhivatal ezek alapján jogosult a föld használóját bírsággal sújtani. Vagy NÉBIH parlagfű bejelentő rendszerén keresztül jelezni. Parlagfű bejelentő rendszer
ÍGY NÉZETT KI MA A SZILAS-PATAKÍgy nézett ki ma a Szilas-patak. A jegyzőhöz fordultam tájékoztatásért, egyúttal kérdezve, hogy az önkormányzat mit tesz az ügyben. Bővebben...
LAKOSSÁGI FÓRUMONA készülő építési szabályzat kapcsán tegnap Káposztásmegyer fejlesztésének főbb kérdéseiről beszélgettünk a lakókkal. Bővebben...
JEGYAUTOMATÁTKépviselőtársammal, Dr. Barrel Zoltánnal fordultunk a BKK-hoz, hogy lakossági kérésre telepítsen jegyautomatákat legalább az Óceánárok utca - Hajló utca és a Külső-Szilágyi út - Óceánárok sarokra.

Válaszukban elutasították a kérést, pusztán egy meglévő automata áttelepítését támogatnák, ha az önkormányzat ezt anyagi eszközökkel is támogatja. Nem örülünk a válasznak, lehet, hogy aláírásokat kellene gyűjtenünk, hogy a BKK érezze a tömeges igényt.
© Copyright 2019 - tripponnorbert.hu