2019. január 18., Piroska napja
Megkezdődött a demonstráció a “rabszolgatörvény” ellen.
Megkezdődött a demonstráció a “rabszolgatörvény" ellen. Sokan vagyunk, de lehetnénk többen is, hiszen sokkal több dolgozót érint hátrányosan, mint ahányan eljöttek. Remélem még sokan csatlakoznak a vonuláshoz!
Bővebben...
Tiszán, bottal fogott harcsa. Mit gondoltok?Hogyan lehet az, hogy az Újpesti Piac és Vásárcsarnok helyt ad egy olyan reklámnak, melyben a kereskedő egy a Tiszán, bottal fogott harcsát árul, holott ez szabálytalan! Tudtommal a Tiszán, bottal fogott halat értékesíteni nem lehet! Milyen következményei lesznek a bérlőre nézve? Ha így történt, mi a garancia, hogy többet nem árul illegális forrásból származó halat? A horgászat sport és nem folyóink, természetes vizeink kirablásáról szól. Ez utóbbi “húshorgászatot” mint a magyar horgászok közösségének tagja mélyen elítélem! …”
Bővebben...
A Sándor István utcában élő ... A Sándor István utcában élő új szomszédaink szeretnék, hogy a közvetlen lakókörnyezetükben közterületi játszótér létesüljön.

A mai képviselőtestületi ülésen válaszként elhangzott, hogy az önkormányzat érdemben megvizsgálja a lehetőségét, és kikéri a társasházi közgyűlések véleményét is.

Elhangzott az is, hogy kezdeményezték a lakók a buszjáratok sűrítését, mely kérésüket az önkormányzat továbbította a BKK-nak.
Az Akadémia új modellt dolgozott ki a szúnyogirtásraAz MTA is azt javasolja, hogy vegyszer helyett biológiai úton kellene gyéríteni a szúnyogokat. Számos oka van, hogy a jelenlegi vegyszeres eljárás nem jó. Gondoljunk csak bele, jelenleg minden nyáron a nyakunkba szórják a vegyszert, ami ráadásul nemcsak a szúnyogokat öli, hanem sok más élőlényt is.

A vegyszeres irtás helyett biológiai gyérítésre, rendszeres élőhely-térképezésre, lakossági együttműködésre van szükség.

Forrás és a teljes cikk: index.hu

Bővebben...
Új kormányzati tervek: a hajléktalanok miatt lezárhatják Budapest nagy aluljáróitNéhány éve még tüntetést szerveztünk azért, hogy ne zárják be az akkor már részben felújított Árpád-kórházat. Most a sajtóhírek szerint egy nagy hajléktalanotthont szeretnének kialakítani az épületben.


Bővebben...

Tegye fel kérdéseit Újpesttel kapcsolatban egyenesen polgármesternek – jön a közmeghallgatás!

Közmeghallgatás lesz Újpesten. Számítunk minden érdeklődőre!

Tegye fel kérdéseit Újpesttel kapcsolatban egyenesen polgármesternek – jön a közmeghallgatás!

Az Újpesti Napló november 8-i számában jelent meg egy lap alján a Hirdetmény, miszerint Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testület 2018. december 13-án 14 órai kezdettel közmeghallgatást tart a Polgármesteri Hivatal Dísztermében (Budapest, IV. ker. István út 14. II. emelet).

Forrás és a teljes cikk: ujpestihirmondo.hu

Bővebben...
© Copyright 2019 - tripponnorbert.hu