2020. október 1., Malvin napja
Tartós élelmiszercsomagokat osztottunkTartós élelmiszercsomagokat osztottunk (MSZP-DK) az újpesti rászorulóknak. Nem közpénzből, hanem adományokból!

Köszönjük Varju László és Hajdú László országgyűlési képviselők támogatását!
Mentők vitték el Varju Lászlót az MTVA-székháztól
Elképesztő, ami Varju Lászlóval történt! El a kezekkel Újpest parlamenti képviselőjétől! Jobbulást kívánunk neki, kiállunk mellette!

Információink szerint a DK-s képviselő térd- és bordasérüléseket szenvedett.
Forrás és a teljes cikk: 24.hu

Itt vagyunk! - MTVA


Forrás és a teljes cikk: www.facebook.com

Gyűlnek a tartós élelmiszer-adományokGyűlnek a tartós élelmiszer-adományok felhívásunkra, melyekkel rászoruló újpesti családoknak szeretnénk segíteni. A gyűjtés folytatódik az 1041 Templom utca 6. szám alatti irodánkban. Köszönet a támogatóknak!
Kormánybiztos: azért mennek Ausztriába dolgozni a magyarok, mert itthon nem túlórázhatnak eleget
Ez nem normális!
Révész Máriusz magyarázza a „rabszolgatörvényt”.
Forrás és a teljes cikk: hvg.hu
Megkezdődött a demonstráció a “rabszolgatörvény” ellen.
Megkezdődött a demonstráció a “rabszolgatörvény" ellen. Sokan vagyunk, de lehetnénk többen is, hiszen sokkal több dolgozót érint hátrányosan, mint ahányan eljöttek. Remélem még sokan csatlakoznak a vonuláshoz!
Bővebben...
Tiszán, bottal fogott harcsa. Mit gondoltok?Hogyan lehet az, hogy az Újpesti Piac és Vásárcsarnok helyt ad egy olyan reklámnak, melyben a kereskedő egy a Tiszán, bottal fogott harcsát árul, holott ez szabálytalan! Tudtommal a Tiszán, bottal fogott halat értékesíteni nem lehet! Milyen következményei lesznek a bérlőre nézve? Ha így történt, mi a garancia, hogy többet nem árul illegális forrásból származó halat? A horgászat sport és nem folyóink, természetes vizeink kirablásáról szól. Ez utóbbi “húshorgászatot” mint a magyar horgászok közösségének tagja mélyen elítélem! …”
Bővebben...
A Sándor István utcában élő ... A Sándor István utcában élő új szomszédaink szeretnék, hogy a közvetlen lakókörnyezetükben közterületi játszótér létesüljön.

A mai képviselőtestületi ülésen válaszként elhangzott, hogy az önkormányzat érdemben megvizsgálja a lehetőségét, és kikéri a társasházi közgyűlések véleményét is.

Elhangzott az is, hogy kezdeményezték a lakók a buszjáratok sűrítését, mely kérésüket az önkormányzat továbbította a BKK-nak.
Az Akadémia új modellt dolgozott ki a szúnyogirtásraAz MTA is azt javasolja, hogy vegyszer helyett biológiai úton kellene gyéríteni a szúnyogokat. Számos oka van, hogy a jelenlegi vegyszeres eljárás nem jó. Gondoljunk csak bele, jelenleg minden nyáron a nyakunkba szórják a vegyszert, ami ráadásul nemcsak a szúnyogokat öli, hanem sok más élőlényt is.

A vegyszeres irtás helyett biológiai gyérítésre, rendszeres élőhely-térképezésre, lakossági együttműködésre van szükség.

Forrás és a teljes cikk: index.hu

Bővebben...
© Copyright 2020 - tripponnorbert.hu