2020. október 1., Malvin napja

Új Főtér

Megújul Újpest szíve!


Bármerre is járunk a világban, vagy akár csak a vidéki városokban, mindenütt van olyan közösségi tér, amely a vásárlókról, a sétálókról, a kávézókról, a pihenőkről, a nagyszülőkről, az unokákról, a családokról, rólunk, hétköznapi emberekről szól. Mégis, Budapesten mintha megállt volna az idő, itt minden a parkolásról, a P+R-ről, az autókról, a benzingőzről szól.

Itt volt az ideje annak, hogy Újpesten ezen változtassunk végre. Ezért született meg a Főtér-program gondolata, és ezért fogtunk bele az Újpesti Önkormányzat rendszerváltozás utáni legnagyobb szabású vállalkozásába. A program keretében sok milliárd forintból, komoly Európai Uniós támogatással, hagyományaink mentén, több cikluson keresztül újul meg Újpest szíve. Előbb a városháza és a tér, majd 2010-et követően új mélygarázs, és új virágpiac épül, majd azt követően megújul az Újpesti Piac- és Vásárcsarnok is.
Azt kívánom, hogy mindannyian érezzük majd magunkat itthon az Új Főtéren, hogy leljük benne sok örömünket, hogy mindent, ami ott lesz, érezzük, hogy a miénk, újpestieké lesz!


© Copyright 2020 - tripponnorbert.hu