2020. július 11., Nóra, Lili napja

Újpesti Karácsonyi Vásár

Az újpestiek az idén is együtt készülhetnek az ünnepre!

Tavaly a karácsonyra való készülődés jegyében, az Újpesten működő egyházak bevonásával egy színesebb, hangulatosabb, hagyományteremtő „Újpesti Karácsonyt” szeretettünk volna. Ennek szellemében Önkormányzatunk az adventi időszakban - november 30. –a és december 24-e közözött – megrendezte az első, hagyományteremtő Újpesti Karácsonyi Vásárt.
Kezdeményezésem célja az volt, hogy Újpest Központjában - az Újpesti Egek Királynéja Főplébánia és a keramitos parkoló közötti területen - olyan hangulatot varázsoljunk, mely méltó városunkhoz, mely méltó az ünnephez. Alternatívát kínálva a nagy bevásárló központokkal szemben megpróbáltuk a karácsonyi-várás valódi, bensőséges hangulatát visszacsempészni a zaklatott, szinte csak a vásárlásról szóló decemberi hetekbe. Díszkivilágítással, füzérek sokaságával, kirakodó vásárral színes kulturális, zenei és gyermek programokkal vártuk az újpesti családokat. A teljesség igénye nélkül csak párat említenék Adagio, Horgas Eszter, Kovács Kati, de olyan komoly zenei, modern egyházi zenében is gyönyörködhettünk, mint amelyet Sillye Jenő és barátai illetve a Babtista Gyülekezet Harangzenekara szólaltattak meg az Újpesti Egek Királyné Főplébániában.
A pavilonokban újpesti kereskedők kínálták portékájukat, de megtalálhatók voltak az újpesti címerrel, felirattal ellátott ajándéktárgyak is.

Bízom abban, hogy az Újpesti Karácsonyi Vásár az idei évben is az ünnepi készülődés egyik különleges eseménye lesz, és „az adventi időszak színfoltjaként” hozzájárul majd az ünnep fényéhez.


Cikk megosztása
© Copyright 2020 - tripponnorbert.hu