2020. június 7., Róbert napja

Újpesti háziorvosok részére fejlesztési, támogatási alap

Valamennyi újpesti háziorvos kapott a 30 millió forintos működési és fejlesztési támogatásból! 66 pályázat – praxisonként 454.000 forint

Javaslatomra még februárban döntött úgy a Képviselő-testület, hogy 30 millió forintos támogatási alapot hoz létre az újpesti háziorvosi ellátás feltételeinek javítása céljából. Azóta az újpesti háziorvosokkal egyeztetve kidolgoztuk a Rendelet-tervezetet, és közzé tettük a pályázati felhívást. A felhívás nagy sikert aratott az újpesti háziorvosok körében, valamennyi családi- és gyermekorvos benyújtotta pályázatát.
Nagy öröm számomra, hogy valamennyi háziorvos élt a pályázat lehetőségével, így a praxisonkénti 454.000 forintos támogatással az utolsó fillérig szétoszthatjuk a működési és fejlesztési célú támogatási keretet. A siker kulcsát az együttműködésünkben látom. Együttműködésünk alapja, hogy a háziorvosok kérésének megfelelően biztosítottuk számukra, hogy a támogatás összegének egy részét működési kiadásokra használhatják. Ugyanakkor a mi fejlesztési szándékunk is teret nyert, azzal, hogy az orvosoknak a támogatásból, olyan eszközöket is be kell szerezniük, amelyek a betegellátás színvonalát javítják. Így mindenki jól járt. Jól jártak az újpesti orvosok akiknek lehetősége nyílt olyan eszközök beszerzésére, melyet a támogatás nélkül nem, vagy nehezen tudtak volna beszerezni, és jól jártak az újpesti betegek is, akik egy –egy orvosi műszer, vagy akár informatikai berendezés beszerzésének köszönhetően korszerűbb és gyorsabb ellátásban részesülnek majd.
Cikk megosztása
© Copyright 2020 - tripponnorbert.hu