2020. július 11., Nóra, Lili napja

ÖKO-program Újpesten

47 pályázat, 91 millió forint támogatás - 5300 újpesti család juthat olcsóbb fűtéshez!

91 millió forintból csaknem 5300 újpesti távfűtéses lakás fűtéskorszerűsítését támogatja az Újpesti Önkormányzat az ÖKO - Program keretében. Amennyiben az Önkormányzati Minisztérium is jóváhagyja a 47 érvényes pályázatot, a munkák hamarosan megkezdődhetnek.
ÖKO-program Újpesten
Városunkban a lakások fele panelház, ahol távfűtéssel fűtenek, ezért is kezdeményeztem az ÖKO – Program elindítását Újpesten. A fűtés szabályozhatóságának, és a 10%-os alapdíjcsökkentésnek köszönhetően a fejlesztés már a beruházást követő fűtési szezonban éreztetheti hatását: a Programhoz csatlakozó újpesti családok olcsóbb fűtéshez jutnak.
A program keretében 5300 újpesti család fűtésszámlája csökkenhet, amit ugyan közös sikerként könyvelhetünk el, de mégsem elégedhetünk meg ennyivel. A távfűtés ára nemcsak alapdíjból, és hődíjból áll, az ÁFA is érzékelteti hatását. Ezért is javasoltam a Képviselő-testületi ülésen, hogy kezdeményezzük a Kormánynál az ÁFA drasztikus és érdemi csökkentését, mellyel a képviselőtársaim is egyetértettek. Jómagam valamennyi fórumon szorgalmazni fogom, hogy a távfűtés legkésőbb 2010. január 1-től a mindenkori legalacsonyabb adókulcs alá tartozzon.

Cikk megosztása
© Copyright 2020 - tripponnorbert.hu