2019. január 18., Piroska napja

Újpesti Címer Rendelet

Mindenapjaink részévé vált

Újpesti Címer RendeletA városok jelképeinek használata nemes történelmi hagyomány. A jelképek az együvé tartozás, a közös gyökerek megtestesítői. A lokálpatrióta városi közösségeknek mindig is fontos volt identitás-tudatuk kifejezése, a közösség összetartó erejének kinyilvánítása érdekében saját jelképeik – a címerek és a zászlók – alkalmazása.
Bővebben...

Park és játszótér felújítási program

Még több park, még több játszótér

Park és játszótér felújítási programHiába való lenne a VirágVáros-program, mit sem érnének a virágok, ha nem lennének szép és rendezett parkjaink, játszótereink. Ha vannak olyan parkok, ahol megpihenhetünk, ha vannak olyan játszóterek ahol az újpesti gyermekek biztonságos játékokon játszhatnak, ahová a szülők, nagyszülők örömmel viszik gyermeküket, unokájukat akkor érezhetjük igazán, hogy Újpest nem csak egy fővárosi kerület, hanem az otthonunk.

Bővebben...

Újpesti egyházak támogatása

Támogatás az egyházak beruházási és közösségi tevékenységéhez

Újpesti egyházak támogatása Úgy gondolom, hogy az újpesti egyházak fontos értékmentő munkát végeznek úgy közösségépítésben, mint az Újpest számára fontos, többnyire műemlék jellegű, védett épületek megőrzésében. Ezért tettem javaslatot arra, hogy 30 millió forintos támogatási alappal segítsük munkájukat.
Bővebben...

Újpesti háziorvosok részére fejlesztési, támogatási alap

Valamennyi újpesti háziorvos kapott a 30 millió forintos működési és fejlesztési támogatásból! 66 pályázat – praxisonként 454.000 forint

Újpesti háziorvosok részére fejlesztési, támogatási alapJavaslatomra még februárban döntött úgy a Képviselő-testület, hogy 30 millió forintos támogatási alapot hoz létre az újpesti háziorvosi ellátás feltételeinek javítása céljából. Azóta az újpesti háziorvosokkal egyeztetve kidolgoztuk a Rendelet-tervezetet, és közzé tettük a pályázati felhívást. A felhívás nagy sikert aratott az újpesti háziorvosok körében, valamennyi családi- és gyermekorvos benyújtotta pályázatát. Bővebben...

Újpesti Karácsonyi Vásár

Az újpestiek az idén is együtt készülhetnek az ünnepre!

Újpesti Karácsonyi VásárTavaly a karácsonyra való készülődés jegyében, az Újpesten működő egyházak bevonásával egy színesebb, hangulatosabb, hagyományteremtő „Újpesti Karácsonyt” szeretettünk volna. Ennek szellemében Önkormányzatunk az adventi időszakban - november 30. –a és december 24-e közözött – megrendezte az első, hagyományteremtő Újpesti Karácsonyi Vásárt.
Bővebben...
© Copyright 2019 - tripponnorbert.hu