2020. október 1., Malvin napja

Fájdalmas anya szobra az Új Főtéren

A szobor részese az újpesti Főtér múltjának, legyen részese a jövőjének is!

Fájdalmas anya szobra az Új FőtérenFőtér megőrzi a százéves tradíciót: az újpesti Városházát, az Egek Királynéja templomot, a református templomot, az újpesti piacot, és a városalapító Károlyi szobrát. De megőrizhetünk, újra helyt adhatunk egy szobornak, mely korábban már itt állt a téren, évtizedeken keresztül.
Bővebben...

Új Közterületfelügyelet

Az újpestiek nagyobb rendet és nyugalmat szeretnének - Létrejött az Újpesti Közterület Felügyelet!

Új KözterületfelügyeletÚjpest utcáin már találkozhatunk az egyedi azonosítóval és Újpest címerével ellátott egyenruhás közterület felügyelőkkel. Jelenleg 10 fővel reggel 7 órától este 7 óráig vannak jelen. Számuk 2010. januárjától további 10 fővel bővül, és már 20 fő felügyelő lát majd el non - stop szolgálatot az újpesti utcákon.
Bővebben...

Újpesti lakáshitelesek támogatása

Segítség ingyenes pénzügyi tanácsadással, átmeneti pénzügyi támogatással

Újpesti lakáshitelesek támogatásaMég augusztusban kezdeményeztem, hogy az Újpesti Önkormányzat nyújtson segítséget a lakáshitellel rendelkező hiteltörlesztési gondokkal küzdő újpestieknek. Kezdeményezésemmel képviselő társaim is egyet értettek, és azóta már körvonalazódni látszik az a rendszer – ingyenes pénzügyi tanácsadás, átmeneti pénzügyi segítségnyújtás  – mely segíthet a bajba jutott adósokon.
Bővebben...

Új Gyermekszakrendelő

Modernebb, tágasabb helyen fogadják a kis betegeket! Ünnepélyes átadás – 2009. március 20.

Új Gyermekszakrendelő2008-ban Dr. Derce Tamás Polgármester Úr és jómagam mindent megtettünk annak érdekében, hogy a kerületi gyermek és felnőtt szakrendelők magánkézbe kerülését megakadályozzuk, és a felújításokról tárgyalásokat kezdeményeztünk a Fővárosi Önkormányzattal.
Bővebben...

ÖKO-program Újpesten

47 pályázat, 91 millió forint támogatás - 5300 újpesti család juthat olcsóbb fűtéshez!

ÖKO-program Újpesten91 millió forintból csaknem 5300 újpesti távfűtéses lakás fűtéskorszerűsítését támogatja az Újpesti Önkormányzat az ÖKO - Program keretében. Amennyiben az Önkormányzati Minisztérium is jóváhagyja a 47 érvényes pályázatot, a munkák hamarosan megkezdődhetnek.
Bővebben...
Szociáldemokrata politikusnak állítottunk emléket Újpesten Ritka, hogy egy politikus szobrát a pártok és civil szervezetek egyetértésével lehetett megvalósítani. Ezért Kelemen Gyula szobra Újpest összefogásának a szobra. Az ülőalakos szobor felállításról újpesti civilszervezetek kezdeményezésére, - melyekhez jómagam is csatlakoztam - határozott az önkormányzat.
Bővebben...

Újpesti Címer Rendelet

Mindenapjaink részévé vált

Újpesti Címer RendeletA városok jelképeinek használata nemes történelmi hagyomány. A jelképek az együvé tartozás, a közös gyökerek megtestesítői. A lokálpatrióta városi közösségeknek mindig is fontos volt identitás-tudatuk kifejezése, a közösség összetartó erejének kinyilvánítása érdekében saját jelképeik – a címerek és a zászlók – alkalmazása.
Bővebben...

Park és játszótér felújítási program

Még több park, még több játszótér

Park és játszótér felújítási programHiába való lenne a VirágVáros-program, mit sem érnének a virágok, ha nem lennének szép és rendezett parkjaink, játszótereink. Ha vannak olyan parkok, ahol megpihenhetünk, ha vannak olyan játszóterek ahol az újpesti gyermekek biztonságos játékokon játszhatnak, ahová a szülők, nagyszülők örömmel viszik gyermeküket, unokájukat akkor érezhetjük igazán, hogy Újpest nem csak egy fővárosi kerület, hanem az otthonunk.

Bővebben...

Újpesti egyházak támogatása

Támogatás az egyházak beruházási és közösségi tevékenységéhez

Újpesti egyházak támogatása Úgy gondolom, hogy az újpesti egyházak fontos értékmentő munkát végeznek úgy közösségépítésben, mint az Újpest számára fontos, többnyire műemlék jellegű, védett épületek megőrzésében. Ezért tettem javaslatot arra, hogy 30 millió forintos támogatási alappal segítsük munkájukat.
Bővebben...

Újpesti háziorvosok részére fejlesztési, támogatási alap

Valamennyi újpesti háziorvos kapott a 30 millió forintos működési és fejlesztési támogatásból! 66 pályázat – praxisonként 454.000 forint

Újpesti háziorvosok részére fejlesztési, támogatási alapJavaslatomra még februárban döntött úgy a Képviselő-testület, hogy 30 millió forintos támogatási alapot hoz létre az újpesti háziorvosi ellátás feltételeinek javítása céljából. Azóta az újpesti háziorvosokkal egyeztetve kidolgoztuk a Rendelet-tervezetet, és közzé tettük a pályázati felhívást. A felhívás nagy sikert aratott az újpesti háziorvosok körében, valamennyi családi- és gyermekorvos benyújtotta pályázatát. Bővebben...
© Copyright 2020 - tripponnorbert.hu