2020. június 7., Róbert napja

Dr. Trippon Norbert beszédei


Főtér-program 2009.

Elbírálták az Új Virágpiac és közösségi tér, valamint az Új Mélygarázs terveit
Ünnepélyes eredményhirdetés – 2009. június 22.


Az Újpesti Önkormányzat a Főtér-program II. ütemében tervezett Új Virágpiac és közösségi tér valamint az Új Mélygarázs tervének az előkészítése érdekében tervpályázatot bonyolított le. A pályázatok eredményhirdetésére 2009. június 22-én, az Újpesti Polgárcentrumban került sor.
A tervek 2009. július 2-ától megtekinthetőek az Új Városháza – IV. István út 15. – épületének földszintjén.


Az alábbiakban Dr. Trippon Norbert alpolgármester ünnepi beszédét közöljük:

Tisztelt Egybegyűltek!

Nagy öröm számomra, hogy jelen lehetek az Újpesti Önkormányzat által kiírt tervpályázat eredményhirdetésén.

Amikor annak idején kitaláltuk a Főtér-programot, nem csupán az járt a fejünkben, hogy meg szeretnénk újítani Újpest százéves Főterét, s, hogy megszeretnénk őrizni az Újpesti Piac, a Templomok és a Városháza féltve őrzött együttesét.

Ennél többre vágytunk!

Egy olyan közösségi teret álmodtunk meg, mely a hétköznapi embereké, egy olyan közösségi teret, mely kivételes és egyedülálló Észak-Pesten, de talán egész Budapesten is.

A különlegesség, a kivételesség iránti igény miatt döntöttünk úgy, hogy a Főtér-program második ütemére, Új mélygarázs, Virágpiac és Új közösségi tér magvalósítására tervpályázatot írunk ki.

Látva a pályázati munkákat, méltán mondhatjuk, hogy azok ötletességben, kreativitásban nem szenvednek hiányt. Különféle formájú és elrendezésű Virágpiac, a természet és a víz megfogalmazása, a tér tagolása és kövezése, a garázstechnológia más és más megközelítése… Nagyon sok új és hasznos elképzeléssel találkozhattunk.

Szeretném ezért megköszönni mind a 23 pályázónak, hogy részt vettek a pályázatunkon, s tudásuk legjavával gazdagították a Főtér-program ügyét.

Szeretnék köszönetet mondani a Zsűrinek elvégzett munkájáért, mert ennyi kiváló pályázatot értékelni embert próbáló, s egyúttal rendkívül felelősségteljes munka lehetett.

És persze szeretnék gratulálni a díjazott munkák alkotóinak, akik a kiváló pályázatok között is a leginkább kiemelkedőket nyújtották.

Bízom abban, hogy a sok kiváló elgondolást egy egységes, végleges tervvé tudjuk majd formálni. És bízom abban, hogy, mint ahogyan a Főtér-program első üteménél is történt, a terv megvalósul, s az álom végül a hétköznapok valóságává válik.

Gratulálok mégegyszer mindenkinek!
Cikk megosztása
© Copyright 2020 - tripponnorbert.hu