2020. június 7., Róbert napja

Dr. Trippon Norbert beszédei


2015. március 10.

Nőnapi beszéd

Kedves Jelenlévők!

Szeretettel köszöntöm Önöket Nőnapi rendezvényünkön.

Talán sokan közhelyesnek gondolhatják, ha azt mondanánk, hogy:
„Ne csak egy nap, hanem minden nap legyen Nőnap!”

Pedig van ebben igazság!
Számomra azt is jelenti ez, hogy a kislányom, mások gyermekei és unokái is olyan országban nőjenek fel, ahol a férfiak is tesznek azért, hogy egyenlőség és egyenrangúság legyen férfi és nő között.

Olyan országot szeretnénk, ahol azonos végzettséggel és munkával a férfiakkal azonos eséllyel tölthessenek be pozíciókat a nők is. Mert ma ez nem így van!
Hogy azonos munkakörben azonos fizetés járjon! Mert ma ez sem így van.

Olyan országban szeretnénk élni, ahol a gyermeknevelést és a munkát jobban össze lehet egyeztetni, és ebben sokkal többet segítenek az apák és a munkahelyek is!
Ahol az állásinterjún nem diszkriminálják a többgyermekes anyukákat, és nem kérdezik meg a jelentkezőtől, hogy mikor tervez gyermeket vállalni.
És nem néznek ferde szemmel a kollégái arra a dolgozó anyukára, aki délután elindul a gyerekekért az iskolába és az óvodába.
Nekünk, apáknak sem törik le a kezünk, ha mosogatunk, és besegítünk a házimunkába! Nem szégyen a vasalás sem, ha úgy hozza az élet! Tapasztalatból tudom.

Olyan országban szeretnénk élni, ahol nem erőszakolnak meg, és nem molesztálnak senkit sem, de ha ilyen történik, nem az áldozat a hibás, mert mondjuk csinosan öltözött, hanem az, aki ezt a förtelmes cselekedetet elkövette.

Olyan országot szeretnénk, ahol nem bántanak fizikailag egyetlen nőt sem, de ha ilyen történik, hogyha segítségért fordulnak, nem a hallgatás fala veszi körül őket, hanem az őszinte segítőkészség mindenki részéről. Ahol a bántalmazót tartják hibásnak, és nem azt, akit bántalmaznak.

Olyan országban szeretnénk élni, ahol sok-sok hölgy van vezető pozícióban a gazdaságban, a kultúrában, az államigazgatásban, a közéletben, parlamentben, és persze a kormányban is!  Jó lenne már végre egy női miniszterelnök is!
Nekünk, férfiaknak is az a jó, ha sok boldog, mosolygós, kiegyensúlyozott hölgyet láthatunk magunk körül.
Valójában nekünk, férfiaknak is fontos, hogy ne csak egy nap, hanem minden nap legyen Nőnap! Tegyünk érte közösen!

Nagyon Boldog Nőnapot és kellemes szórakozást kívánok!Cikk megosztása
© Copyright 2020 - tripponnorbert.hu